Inspirationsföreläsningar & workshops

Föreläsare Helena Berggren erbjuder inspirerande och motiverande
föreläsningar. Ett alldeles utmärkt sätt att påbörja ett förändringsarbete är med en
inspirationsföreläsning som väcker tankar och reflektion. Det avdramatiserar och ger flera vinklingar på ett område.
Eller varför inte som avslutare eller pausfågel på en konferens.  På julfesten eller kick-offen? Nedan är några förslag på teman, har du andra önskemål så kontakta Helena.

”Fantastiskt bra. Alla runt omkring mig satt och nickade/hummade instämmande tiden igenom. Jag tycker att du verkligen kan ta en ”crowd” och förstår gruppdynamik. Bara plus från Nordea IT, alltså! Tack så mycket för detta, jag hoppas återkomma med uppdrag i framtiden. 

”Hej! Tack för en inspirerande och underhållande föreläsning! Mycket som var oerhört tänkvärt och du hade fantastisk positiv energi och bjöd på dig själv 😊. Jag har varit på liknande föreläsningar tidigare men din skilde sig från dem pga att ditt personliga engagemang i kombination med att presentationen var lätt att ta till sig utan för mycket text på varje slide. Du övertygade oss fast vi var en gäng ”blåa” som satt där 😉.” – Anna på Saab AB 

Föreläsningsteman

Jag-glädje, livsglädje och arbetsglädje
Vilken glädje är viktigast? Och hur blir du ditt bästa jag i ditt livs olika roller?

Ditt personliga varumärke och ditt professionella rykte
Människor gör affärer med människor. Inte företag med företag.
En kund köper  dig före din produkt eller dina tjänster. Hur bygger du framgångsrikt ditt varumärke?

För att kunna leda andra måste du först kunna leda dig själv
Att vara chef är både jätteroligt, utvecklande, krävande och utmanande. Rollen kräver balans. Föreläsning om att våra hållbar och vara en sann förebild som ledare. Dina medarbetare gör inte som du säger, dom gör som du gör.

Företagskultur – framgångsfaktor no 1
Din främsta framgångsfaktor. Kultur är inte bara det vi uppmuntrar utan också det vi tillåter. Hur skapar vi och underhåller en kultur som lever i medarbetarna? Hur skapas vi passion? Hur skapar vi framgång? Via företagskulturen!

Tankens kraft
Få tankarna att jobba med dig istället för mot dig. Lär dig tänka nytt, även på invanda mönster. Hur tacklar du en förändring bäst? Hur antar du en utmaning? Hur tror du att du kan göra det du kan?

Att nätverka framgångsrikt och med resultat
Det är skillnad på mingel och strategiskt nätverkande. Hur bygger och underhåller man sitt nätverk? Vilka är fällorna och vilka är framgångsfaktorerna? Lär dig nätverka som ett proffs.
Helena har 7 års erfarenhet som konsult för ett internationellt affärsnätverk. 4 av 10 av Sveriges mest framgångsrika team var Helenas. 

Arbetsglädje, vems ansvar?
Är det chefen som ska se till att du har kul och trivs på jobbet? Hur vill vi ha vår arbetsplats?

Attityd och kommunikation
Din attityd och hur du kommunicerar ditt budskap är avgörande för vilket resultat du får.
Varför är det så lätt att bli missförstådd? Varför är det så svårt att bli förstådd av vissa individer. Det kan väl inte bero på mig?

De flesta föreläsningar är ca 75 minuter men kan både förlängas eller kortas ner.

Kontakta Helena för offert på helena@helenaberggren.se eller 0702-41 91 59